548877_10152712588200468_869368480_n.jpg

lise korsedahl

För mig har alltid träning varit naturligt men i 2008 skadade jag min rygg och världen ställdes upp och ner på. Träning förvandlades från något roligt till ett ont, smärtsamt och ett stort måste.

Jag fick i flera år rehabilitera min rygg, den dagliga smärtan jag hade i kroppen (med och utan smärtstillande) och grät igenom många pass jag utförde. Vissa dagar, veckor låg jag bara på soffan och valde hellre smärta och smärtstillande då träningen var alldeles för jobbig att ta mig igenom. 

Jag vet, från egen erfarenhet, att träning inte alltid är lika roligt och inspirerande. Det kan vara tufft ibland och andra dagar så himla lätt när allt bara flyter på. 

För mig blev det viktigt att fokusera på känslorna kring själva träningen. Jag fick skaffa en relation till min kropp, mina muskler och knyta ett mer kärleksfullt band mellan hela kroppen. Jag fick lära upp mina muskler hur dem skulle göra från början samt ge dem beröm när dem utförde små saker. Jag sänkte min krav, ändrade kurs helt och hållet och tog mig in i det jag hade läst skulle vara så bra, nämligen Pilates!

Numera älskar jag det jag håller på mig, smärtan är borta och jag är starkare i ryggen nu än vad jag någon sinne varit. 

Mina muskler lärde sig inte allt detta på en dag men det var värd resan de fick ta. Jag litar på min kropp, är stolt över min styrka och kommit längre än vad jag någonsin trodde jag skulle kunna komma.

Idag arbetar jag som personlig tränare, instruktör och VD för The Room i Oslo. 

I tillägg till detta arbetar jag med föreläsningar, events inom träning och motivation, fystränre för Kungsbacka Konståkningsklubb samt som Master Trainer för Yogalates där jag utbildar inom Annette Lefterows välkända koncept.