Börjar tröttna

Jag börjar verkligen tröttna på detta med halsen nu och längtar efter att bli av med skiten! Om exakt en vecka är det på Bärum Sjukhus jag kommer befinna mig (under narkos!!) för att ta gastroskopi!

De måste se vilken sorts esofagit jag har (finna olika anledningar till varför man får detta).

Nu får jag vara 14 dagar utan mediciner (det har gått en vecka idag) och jag har klarat det så där. Några stunder med (extrem) illamående har varit men det är bara att hålla ut nu. Tar jag mediciner nu så får jag bara skjuta upp besöket om en vecka och det vill jag inte. Jag vill bara få det gjord!

Min kille brukar säga så här "det är bättre att bara hoppa rakt in i skiten än att krypa långsamt in i den" vilket är mitt motto nu! Gör jag inte denna om en vecka kommer det bara dröja ännu längre tills jag blir helt återställd.

När jag sedan är frisk igen skall jag göra flera saker:

  1. STYRKETRÄNA (herregud va jag saknar att träna själv nu).
  2. Fixa i vår lägenhet (då har vi flyttat)
  3. Vara massa ute med hunden (den hämtar vi 21/4)
  4. Planera inför sommaren och en (mycket!!!) spännande höst!!!
  5. Packa väskan och resa till USA!

Men innan punkt 1 verkställs måste jag igenom denna helvetesdag nästa torsdag först!

Hej och hopp!

/Lise

Först till matskålen!

Vi blir dagligen uppdaterad (bild och film) på hur våran lilla skrutt mår. Han utvecklas snabbt och är ju inte ens 3 veckor gammal. Nu har han börjat öppna ögonen.

Vi registrerade reda på en film igår att han är snabb när det kommer till maten!

Nu väger han 554 gram! Han vägde 219 när han föddes så lite har han allt hunnit växa på dessa 2 veckor och 3 dagar han levt.

Herregud som vi längtar!

Jag vet hur många blir alldeles TOKIG när de får barn. Det skall snackas böljor, färg på bajs, välling, amning, nappflaskor osv och omgivningen kan ibland bli en aning trött på detta (jag är ju själv mamma) men jag är rädd för att jag kommer bli likadan gällande Prikken.

Min blogg kommer bli rena hundbloggen och mitt Instagram konto kommer säkert endast innehålla bilder på våran hund.. men det skiter jag i!! hahaha

Han har redan hunnit sätta sig djupt i hjärtat till mig, min sambo och våran familj. Det är redan en kölista på vem som vill vara hundvakt när (om) det behövs.. ler.

En sak är säkert: han kommer få det sååå fint!!!

Älskar den lilla söta hunden!

Smiiiiiil!

/Lise

Då var resan bokat och klar

Då var i alla fall USA resan bokad. Denna gången tar jag med min mamma som skall göra lite shopping samt se sig omkring lite i DC.  Senast hon var där var tillsammans med pappa så det blir speciellt för henne men jag vet att han finns med oss hela tiden....

Det enda problemet är ju att vi under dessa dagar får lämna lilla Prikken till brorsan som kommer vara hudvakt (barnvakt är bättre då han är som ett barn för oss). Brorsan är ju den bästa barnvakten som finns med tanke på att han har själv haft samma hund i många år. Han kommer sova med lilla bebisen vår varje natt så han inte är ensam.

Våran lilla kille kommer vara i de bästa händer och väldigt gott omhändertagen (fast jag vet att jag kommer gråta floder när jag lämnar honom den dagen i juni).

Men denna gången när jag åker från USA kommer jag faktiskt ta med mig min sambo hem (för gott!!!) så det blir en alldeles speciell resa - den sista! <3

Må bäst och njut av kvällen!

/Lise

Let's move for a better world!

Jag och min kollega Kim fick trojor idag (jag saknar bara blåa byxor så ser jag riktig svensk ut!!).

Jag och min kollega Kim fick trojor idag (jag saknar bara blåa byxor så ser jag riktig svensk ut!!).

Att röra på sig har många fördelar och det är något jag upplever dagligen på min arbetsplats. Inte alla har dock samma möjlighet och därför är det viktigt att vi hjälps åt, även där, att aktivera oss lite extra för de som inte kan eller har en möjlighet.

Nu är Ullern Trening i full gång med kampanjen Let's Move for a better World! som de gör i samarbete med Technogym. Du skall helt enkelt samla aktivitetspoäng och sedan kan du vara med och donera dina moves till en god sak (#aktivmotkreft). Gå gärna in här och läs om hur du kan registrera dig och vara med och tävla!

Gult er kult som dem säger i detta landet!

/Lise

 

 

Barn kommer sällan planerad!

Familjökning är sällan lätt att planera. Vi hade bestämt oss sedan längre tillbaka att vi skulle köpa hund. Exakt när hade vi inte pratat om men det låg som skrivit för framtiden.

I lördags åt vi en sushilunch på stan. Jag hade lagt in en bevakning på just "våran hund" på nätet och plötsligt plinga det till. Det var då vi såg vårat lilla hjärta, vår lilla 2 veckors Bichon Havanais. Bland de små nyfödda var det EN som vi bara blev kär i direkt och just HAN fick vi! Han föddes 24/2. 

prikken.jpg

Han har fyra prickar på ryggen och får självklart namnet Prikken (norsk stavning enligt mitt önskemål med tanke på att han är född i Norge).

Han kommer få ett EU pass (precis som sin mamma Lise då jag är svensk) men kommer bli en östkantgutt i Oslo. Vi längtar så (!!!) tills att vi är på väg upp för att hämta honom den 21/4!! Då kommer våran lilla bebis vara hela 8 veckor!

Jösses vilken kärlek vi redan fått för Prikken. Vi får skickat bilder och filmer till oss som visar hur han mår och han betyder redan ALLT för oss!

Denna lördagen blev inte som "planerad" men vi valde att åka in till Oslo för att markera detta. Vi handlade in leksaker till honom och valde att fira detta med en god middag och en öl i Oslo.

IMG_20170310_180927.jpg

Det blev med andra ord en fantastisk helg, en helt magisk sådan! Vi är hundägare och till världens sötaste lilla skrutt.

Nedräkning pågår!

Kärlek från mig,

/L :)

Äntligen (!!)

Äntligen är det dags att åka ut till Gardemoen för att hämta kärleken som landar om 1,5 timme! Jösses va skönt det skall bli att se honom igen!

Men innan dessa skall jag ladda med en rejäl frukost:

17101549_398541807174231_850753094_o.jpg

Sedan är det dags att ta sig ut i det fina vårvädret:

17091071_398541813840897_568820616_o.jpg

Och tills vi ses nästa gång så får du ha en skön lördag (min kommer bli maxad med total lycka!)

Kärlek från mig,

Lise

Gått ner 50 kg - allt är möjligt

Att gå ner över 50 kg i vikt utan operation krävs disciplin, mod, mental och fysisk styrka! Igår postade jag ett inlägg om just Karianne och idag var hon med på TV!

17106169_397499953945083_1971799622_o.png

Jag är otroligt stolt över min PT kund Karianne (till höger) som gjort denna resan. Om 3 veckor ställer hon upp i Bikini Fitness och skall ställa sig på en scen (bara det kräver mod!).

Hon gick med i team LA Lifestyle och haft en grym coach (Lene Alexandra).

Idag (bara 10 minuter sedan) var hon med i God Morgen Norge.

WOW vilken kvinna!

/Lise

Extrem viktnedgång - Jag älskar när det går bra för andra!

Idag hade jag en härlig dag på jobbet! Jag jobbar endast 30% nu pga min Esofagit så min energi är ju inte toppen och egen träning får jag lägga åt sidan. Däremot jobbar mina kunder på och blir bara starkare och starkare.

Tre kvinnor som kommit långt på sina olika sätt är fölajnde:

Karianne

Karianne är en kollega och en PT kund till mig. Hon är så mycket mer än detta och hennes resa kan du läsa om här. Nu skall hon tävla i Bikini Fitness och jag ser hur hon dagligen tränar och sköter sin kost inför detta!

Jag har tränat henne i inre styrka, kroppskontroll och rörlighet. Vi har tränat sen i november och och detta har varit tilläggsträning till det program hon följt av Lene Alexandra och LA Lifestyle. Läs mer om Karianne sin resa härDukommer tappa hakan!

Emilie

Emilie är en svensk tjej som jag också arbetar tillsammans med (hon är PT och massör). Hon är i tillägg till detta en PT kund som jag  tränar i rörlighet, inre styrka och kroppskontroll. Hon skall tävla i tyngdlyft och idag satte hon ett personligt rekord i marklyft (180 kg)!

Herregud - vilken POWER WOMAN denna kvinnan från Sverige är!

Lene Alexandra

Lene Alexandra är en kollega samt kvinna bakom LA Lifestyle. Hon har dessutom skrivit en bok som jag börjat läsa nu (en fantastisk biografi som måste läsas - den berör!).

Fina kollegor

Tänk vilka fina kollegor jag har i alla dessa tre kvinnorna ovan.

De ger mig energi dagligen och de lyckas verkligen med det där "lilla extra". De inspirerar många människor genom att göra en stor resa själv.

Vansinnigt bra!

Kärlek från mig,

Lise

 

Skit i presenter och blommor!

Är du en romantiker? Vad är romantik och vad betyder det för dig?

Romantik för mig är så mycket mer än blommor och presenter. Att få blommor bryr jag mig verkligen INTE om! Jag har sagt till min pojkvän att han behöver inte lägga ner pengar, tid och energi på att springa runt och köpa blommor och liknande till mig. Jag är nog mer en rockig tjej tror jag.

För mig är romantik en mysig middag (gärna hemma) med levande ljus, lite skön musik (Buddha Bar) och lite gott vin. Där mobilen är avstängd, där vi kommunicerar, skrattar och bara är tillsammans.

Det kan vara att gulligt sms, en post-it lapp som ligger kvar på diskbänken efter att han gått till jobbet, en spontan fika på stan där vi två är de enda på närvarolistan.

Vi valde att tatuera oss!

En romantisk (kärleksfull är ett ord jag tycker om att använda istället för romantisk) dag var när vi båda gick och tatuerade oss. Efter att vi kom hem parkerade vi bilen, gick ner till den lokala puben och tog en öl.  Bara efter en timme fick vi åka hem då tatueringssjukan bestämde sig för att inträda med feber och frossa.. *ler*

Dela en flaska vin på beachen

I somras cyklade vi till en strand på Nesöya. Jag hade lurat med en flaska vin och min ipad utan att han märkte något av detta hemma. Vi satt på stranden och kollade hur solen gick ner medan vi delade en flaska vin och lyssnade på Lana Del Rey.  En helt perfekt (och ganska enkel) kväll tillsammans!

Men jäklar vad kärleksfullt det var!

Så skit i alla dyra presenter, blommor och skapa en upplevelse tillsammans!

Have fun!

/Lise ;D

 

Jag läste koranen och hängde med prostituerade

När jag träffade min pojkvän första gången kom vi in på en massa olika ämnen; bland annat Koranen. Det visade sig att vi båda hade läst den! What are the odds? Han, en norrman och jag en svensk tjej och båda har läst Koranen?! Inte är vi muslimer men vi befunnit oss i olika situationer i livet där det varit nyttigt och till en fördel att vara insatt i denna religion.

Jag utbildade mig till Fotograf i 2007 och frilansade i några år vid sidan om mitt yrke som personlig tränare och instruktör. Mina favorit uppdrag var dokumentärer. Jag fotograferade bröllop, porträtt, artister, modeller men inget slog känslan av att fotografera en verklighetsbaserad händelse.

Valde att läsa Koranen

För mig var det inte vilka händelser som helst men gärna människor som var eller kände sig utsatta. Jag gjorde en dokumentär på en arabisk kvinna (från Syrien) som levde som skild i Sverige. Jag bodde mer eller mindre hemma hos denna familjen i en månad. Jag fick se och vara med familjen, som bestod ut av kvinnan och hennes två barn. Jag lärde mig otroligt mycket och tack vara att jag under tiden läste Koranen (på svenska) fick jag en helt annan insikt i denna religion.

Blev känd med en prostituerad

När jag gick i skolan skulle jag göra en uppsats om Prostitution. Jag fick tips från min lärare om massa bra böcker osv som jag kunde använda som referensmaterial men valde att skita i dessa. Jag gjorde det min lärare då avrådde mig till; nämligen att ta kontakt med de som arbetade som prostituerade.

Jag lärde mig att alla kvinnor som säljer sex står inte där av egen vilja. Jag lärde mig att även en kvinna som går på heroin, säljer sex har också ett hjärta samt känslor.

Svarta och vita människor i Syd Afrika

I 2009 åkte jag ner till Johannesburg och träffade en familj jag hade fått kontakt med på nätet via en vän i USA. Jag var ju självklart nyfiken på hur det var att leva som svart där nere.

lynda-gichanda-spencer.jpg

I Syd Afrika är den största delen av befolkningen vita. Vita och svarta skall helst inte prata med varandra och där är det inte vanligt att en vit människa är tillsammans med en svart människa.

Familjen jag besökte tog med mig till olika områden utanför Johannesburg. Det var inte en turist att se på långt håll och jag var den enda vita kvinnan i det området den veckan. Otroligt lärorikt samt sorgligt att se hur vi människor skiljer på svarta och vita människor.

Uteliggare

Som liten bodde jag lite i Rio de Janeiro. Jag och min brorsa gick i en privat engelsk skola och fick transport fram och tillbaka från skolan varje dag. Skolan låg inte alls långt från favelan. Det var fattigdom på riktigt.

Där började min hjärta slå för uteliggare och gatubarn. Jag har sedan dess fotograferat flera uteliggare i Göteborg och samtalat med dessa. Det jag lärde mig var att många av dessa är otroligt snälla samt har en stor portion humor.

Vi människor har lätt att döma varandra. Vi utgår ifrån status, inkomst, utseende osv. Vad vet vi egentligen om den andra personen tills vi lärt känna hen?

Många är rädda for olikheter men jag är säker på att rädslan skulle försvinna om man bara läste på lite innan.

Vi har alla vårt att stå med. Inga är perfekta men vad är normalt om vi alla är olika?

Det var kvällens djupa tankar från mig,

Lise