Blev arg som f... på en medlem!

Idag hände det, för första gången i mina år som instruktör där jag blev RIKTIGT FÖRBANNAD på en kvinnlig medlem.

Det var på mitt BodyPump pass. När vi är klara med låt nr 3, och skall börja med rygglåten, börjar hon småprata med sin kompis samtidigt som hon tittar sig omkring och småskrattar lite åt dem andra. Jag registrerar ALLT när jag kör en klass (det är mitt jobb) och reagerade på detta genast. Jag var tyst, och tänkte att jag låter det vara för nu men nästa gång säger jag till.

Låt nr 4 tar slut och hon fortsätter!!! Jag blir förbannad, står bara rätt upp och ner på scenen och säger inget. Jag tittar på henne och väntar bara på att hon skall bli klar med att prata, tissla och tassla samt vända blicken mot mig. Dem andra medlemarna bara tittar på henne, samt mig och väntar bara på att jag skall reagera. Då säger jag högt (i headsetet) "så, är ni klara nu så vi kan fortsätta?..Vi tränar nu, och snackar SEN" . Hon verkade inte bry sig mycket, tittade lite på dem andra och småflina lite till.

DÅ började det KOKA inom mig och jag blev för första gången ARG, så jävla förbannad om jag får säga så! Det är fullt med stammisar på mitt pass och alla som är där har en stor plats i mitt hjärta! Dem är duktiga, kämpar på, jobbar efter EGEN FÖRMÅGA och är bara grymt duktiga på alla sätt. Hon skall inte stå och skratta åt DEM! Hon får gärna skratta eller håna mig, för det skiter jag i, men inte "mina medlemmar!"

Det var dags att bestämma sig för hur jag skulle ta i denna "minor issue". Hur skulle andra medlemmar tänka om jag blev en "bitch"? Hur skulle dem tänka om jag lät det passera? Jag bestämde mig för att markera för denna blondinen (ja, hon va blond! *ler*) att HON bör lägga av annars så får hon med mig att göra!

Nu var det dags att sätta denna kvinnan på plats...låt nr 6 skulle börja (biceps) och jag ser hur hon väntar in mig, väntar för att se hur mycket vikter jag lägger på min stång. Jag har ingen anledning att tävla mot någon så jag körde lite lättare. Hon la på nästan det dubbla av vad jag hade på. "Så ja gumman... " tänkte jag och startade låten. Jag påpekade tekniken extra noga och sa innan jag började att det viktigare att man gör RÄTT än att man kör tunga vikter och kör FEL.

Efter en minut bestämmer jag mig för att gå runt (samtidigt som jag instruerar och håller på själv) för att peppa dem. Jag lägger märke till att hon gör HELT FEL och bestämmer mig för att gå bort till henne. Jag håller för microfonen, lutar mig mot henne och säger "ta bort lite vikter, det är för tungt för dig och du har redan tappat tekniken.. det är 3,5 min kvar av låten.." Det kändes gott att få säga det måste jag säga och hon lyssnade på mig! Under den 20 sekunders vilan vi hade plockade hon bort vikter... och fortsatte. Nu var det dags att ändra strategi igen... Jag tittade på henne, med en peppande blick och sa högt "grymt bra jobbat.. !!" Hon blev jätteglad..!

Jag tänkte bara inom mig sjävl "I ain't finished with you yet, bi.......". Att någon skrattar eller retar några andra, helt utan anledning är väl det som kan få mig att se svart! Hon hade ju redan hållt på länge och det var snart slut på passet.. det var snart dags för AXLAR.... hehe (där JAG ÄR SOM STARKAST!)

Det var dags... för armhänvningar.. ja ställde mig på mattan och sa "försök nu utmana er själva idag, testa ta några från tårna och när ni känner det blir för tungt går ni ned på knärna och fortsätter" Alla va på gång.. även "fru blondino". Då händer det IGEN.. hon tittar på några andra i salen, himlar med ögonen och bara skrattar åt dem samtidigt som hon pratar med sin kompis. Man såg hur hennes kompis skämdes....

Jag ställde mig framför henne sa högt i microfonen "så ned på golvet med er så kör vi!". Jag tittade på henne och la till " och du som kan prata så mycket fortfarande har inte kört tillräckligt tungt så du och jag kör alla 30 från TÅRNA!!" Hon tittade på mig.. blev likblek i ansiktet... och tittade sig runt om i salen.. Jag kunde känna hur dem andra medlemmarna bara väntade på att få se henne göra dessa armhävningar......

Innan den 6:e ramlade hon ihop.. (och vi skulle göra 30!!...) Jag sa högt i mic'en "så, upp mig dig igen.. det är Grand Finale nu och det är på tårna som gäller!" ..hon gav upp och låg bara kvar som en död sill....

Alla va glada och nöjda förutom en kvinna... hon tittade bara ned i golvet, sa inget efter det.

Hon kanske inte kommer på mitt pass mer, men hon kommer säkert tänka sig för innan hon börjar trycka ned andra som är och tränar!

Jag märkte hur dem andra medlemmarna var nöjda, glada och lättade.. Detta är personer som brukar träna för mig. Jag är "töff" i min instruktörsroll och jag vill att alla gör sitt bästa. Men alla som tränar för mig vet hur mycket jag tycker om dem, respekterar dem och är så stolta över att få instruera dem!

Alla är olika, men i en värld av olikheter


http://bloggkartan.se/registrera/7129/goeteborg