Ära dina begränsningar


Visst skall du sikta högt och jobba efter vad du vill åstadkomma, men varför inte göra det med kvalité och med fokus så att du verkligen når dit - i din takt?
Att inse sina begränsningar är inte alltid lika "roligt" men tro mig arbetar man utifrån vad man har för förutsättningar är chansen större för att du når dina mål.

"Less is more" och "Kvalité är bättre än kvantitet" brukar jag säga när jag instruerar mina klasser. Många kallar mig "teknikfreak" men jag vet att arbetar alla med rätt teknik så kommer resultaten såsmåningom. Det kanske kommer på 1 vecka för några men tar år för andra. Inte vet jag men vad skall vi göra åt det? Ingenting! Du kan inspireras av dessa personer istället och påminna dig om att en dag kommer du också ha det, fast för vissa tar det längre tid.

Det handlar inte bara om träning men om allt i livet. Oavsätt vad vi vill åstadkomma måste vi inse våra begränsnignar, och inte därmed ge upp men arbeta ut ifrån våra förutsättningar!

Ära dina begränsningar och arbeta med 100% perfektionism istället för att slarva och eftersträva något som du bara "tappar greppet om". Siktar du för högt är det stor risk att du tappar motivation samt ger upp. Små mål, "baby-steps" är vad du skall intrikta dig på. Gör det med kvalité och fokusera på dig själv.
Joseph Pilates brukade säga "honor your limits" - han lyckades så varför skulle inte du göra det?
jp