Min musik

Min musik till mina Pilates klasser är speciell.. många frågar efter den och det är roligt att den sätter "spår". Jag är noga när jag väljer ut den och mixar ihop den men min kille gör mycket av jobbet då han faktiskt också skapar en del av låtarna.

Det finns vissa riktlinjer man måste följa när man sätter ihop musik till Pilatespass på Sats och det är att musiken får inte innehålla takter (beats) och det av den anledning att man skall träna samt utföra alla övningar till sina egna andetag och så fort det kommer in en låt med takt/beat börjar man träna i takt till musiken (som förstör lite av poängen med Pilatesträningen).

Jag brukar leta bland Sountrack och hittar alltid bra filmmusik. Jag har fastnat för 2 album och det ena är till filmen Crash. Här finns vacker musik som verkligen tar dig med till en annan plats så fort du börjar lyssna.

Filmen HOME är väl min favorit. jag ryser när jag hör låt nr Home part 1.

Här kan du se hur dem skapade just det soundtracket - snack om att den här kvinnan har röst!

Lyssna och enjoy!

Det finns många Pilates skivor som man kan köpa men dem flesta har lite takter och dessutom är dem otroligt tråkiga, rena hissmusiken!