Johnny

  [slideshow]

Johnny hittade jag full backom Backaplan på Hisingen en morgon när jag var där för att fota ett projekt med skolan.

Han satt där med sina fulla drickakompisar. Jag funderade först på om det var smart och gå bort med min dyra utrustning bland detta gäng men insåg att jag hade sprungit snabbare än dem flesta även om dem hade cyklat efter mig! Johnny och jag hittade varandra direkt! Vet inte varför jag har en förmåga att "bonda" med denna typ av människor (full mitt på dagen och ibland hemlösa) med tanke på att jag själv är nästan till nykterist, pilatesinstruktör och levt ett hälsosamt liv inom träningsbranschen i många år (snart för många år).

Han undrade om jag ville komma tillbaka senare på kvällen och festa men jag tittade mig omkring och tackade nej! Ärligt så tror jag att Johnny (tillsammans med andra hemlösa/fulla jag fotat) märker vilket genuint intresse jag har i deras liv (fast ibland är dem för fulla för att ens sitta upp). Fast Johnny är full på bilden står han stadigt, med en fin hållning (något som en pilatesinstruktör som jag är mycket noggrann med!!) och ser bra ut!

Kontakten jag får är något jag självklart "utnyttjar" som fotograf, men endast på ett positivt sätt, dvs. att jag vill lyfta fram deras historia som kan inspirera andra (för tro mig.... dem har ofta levt ett mycket mer spännande och roligt liv än många andra jag känner!

Jag frågar alltid om jag får ta bild och erbjuder alltid pengar (som hjälp och som tack) fast flera tackat NEJ (till pengar alltså)! ....!!....eh... Ok, bara att inse att inte alla är födda affärsmän. Däremot har dem erbjudit mig massor som att dansa för mig och spela instrument för mig så det finns även olika storlekar på hjärtan bland människor (här snackar vi extra large)!

98% av alla dessa ansikten jag fotograferar träffar jag aldrig igen men dem gjort avtryck i mitt hjärta och deras blick kommer jag alltid minnas.