Verkligheten är olikheter

404y-022-007.jpg

En av mina personliga favoriter är Mary Ellen Mark. Det är något speciellt med hennes bilder som lockar lusten att vilja veta mera. Hon fotar det som som står mig väldigt varmt om hjärtat.... verkligheten! Människor som finns överallt på denna jord, men kanske som inte har de bästa förutsättningarna. Människor som vi ofta kan blunda för, och låtsas inte existera.. Världen kan inte fyllas av pengar och glamour för att verkligheten är inte så. Jag lärde mig så mycket under dokumentären jag gjorde på muslimska kvinnor i Sverige...så fascinerande! Ett av mina mål är att ta mig tillbaka till där jag en gång bodde, Rio de Janeiro, för att nu dokumentera favelan. Jag vill berätta något i form av ett fotografi.

Verkligheten är olikheter, och alla olikheter är välkomna...

(Foto av Mary Ellen Mark)

Må bäst!

/Lise