Ingen kamera?

Jag får ofta frågan "har du alltid med dig kamera?" och svaret är nej! Det är tungt att gå att bära på all utrustning och med min ryggskada är det heller inte helt optimalt. Däremot har jag alltid min HTC Sensation med mig och i den finns en kamera. Jag har rätt många olika kamera-appar men dessa används oftast om ngn bild skall tas spontant för Facebook eller liknande eller om jag vil bara testa/leka lite. Bilder tar jag ALLTID och ifall min Canon är hemma är det jämt med mobilen.

Jag fotar oftast med HTC inbyggda kamera. Den är snabb, skärpan är bra och det finns nu (efter att Anroid uppdaterades nygligen) en jättamånga olika funktioner och inställningar man kan göra (macro, HDR, panorama osv).

Jag tar oftast mina snapshots i kamerans automatiska läge (då det skall gå snabbt) med ett lågt ISO på 100  och redigerar sedan alla som jag publicerar eller delar med mig i Photoshop eller Lightroom.

Man behöver ingen dyr kamera för att göra en bra bild, det är konstnären bakom bilden som skapar bilden. Kameran är bara ett redskap. Det gjordes otroligt snygga foton för 60 år sedan och inte hade fotografen då en Canon 5D mark III!

Våga vara kreativ och kom ihåg att det är DU som gör bilden!

Lycka till

Bilden ovan togs igår med min HTC Sensation. Den togs med kamerans inbygda kamera. Bilden redigeras sedan i Little Photo (Anroid app) och kurvorna drog jag lite i genom tt använda appen Photo Editor