Tramadol - tralalala

Jag är så stolt över att jag har slutat helt och hållet med min ryggmedicin, Lyrica (maxdos) ! Tänk att jag har ätit den medicinen i flera år och nu har jag varit fri från den i snart 4 veckor. Visst har jag fortfarande ont i ryggen, men det hade jag även under sista året som jag åt Lyrica. Min kropp blev så småningom imun mot Lyrica Igår belastades ryggen en hel del (1,5 tim sjukgymnastik +1 tim pilates boll) och idag var det en timme BodyBalance samt långa promenader. Detta resulterade till att jag fick ta lite Tramadol (100 mg) som i sin tur ger mig rejäla sömnproblem!

Tramadol är ett morfinliknande läkemedel som jag endast äter vid behov (och idag fanns det behovet!) ;-)

Så just nu känns det lite som moment 22 - antingen kan jag ligga vaken över ryggsmärta, eller ligga vaken av Tramadol som tagit bort smärtan... hmmm..

Det blir lätt beslut; ligga vaken med eller utan smärta och då väljer jag självklart det sista.

 

Och som man ser är "insomnia" en vanlig biverkning... :(