Lär dig redigera dina bilder!

Jag får ibland frågor som:

  • kan du visa mig hur man använder Photoshop?
  • kan du hjälpa mig redigera mina bilder?
  • kan du visa mig hur man suddar ut bakgrunden på en bild?

Att lära ut Photoshop är svårt och tidskrävande. Det finns Photoshop Elements som är en enklare variant av Photoshop (samt mycket billigare) som dem flesta klarar sig på och som kanske räcker för din användning. Jag har själv pluggat in Photoshop i flera år och har fortfarande mycket att lära mig, men programmet är komplext och det skulle ta alldeles för lång tid för mig att lära dig detta.

Skaparen av Photoshop, Thomas Knoll sa in en intervju att själv bemästrar ca 15% av programmets funktioner så du föreställa dig resten själv. Om man inte sitter mycket med programmet glömmer man snabbt för mycket handlar om snabbkommandon och det finns många sätt att göra en grej på (det gäller bara att hitta "sitt egna sätt").

Jag redigerar helst inte andras bilder men hjälper dig gärna att hitta information om hur du skall gå tillväga. Jag samlar på mig många utbildningsvideos och annat material och så fort jag kommer över bra länkar m.m lägger jag upp dessa på min blogg:

Foto -> Bildredigering (i menyraden)

 

 

Kolla gärna igenom dessa - jag lovar dig något kommer du lära dig och det är sååå roligt när du hittar nya fiffiga sätt att personligfiera dina bilder på! :)

Har du själv länkar du vill dela med dig så får du gärna maila dessa till mig lise@korsedahl.com

Vi hörs snart igen!

/Lise