Varför man inte fikar i Norge

Det första man får lära sig när man flyttar till Sverige är att FIKA! På alla arbetsplatser i detta landet (förutom den Norska ambassaden i Stockholm..ler... ) så fikas det. 

Så ser fika ut

Så ser fika ut

Man har förmiddagsfika och eftermiddagsfika på alla svenska arbetsplatser och skulle detta ej ingå i ens arbetsdag skulle den anställda ta upp detta med facket.  

Det skall ingå fika i allas vardag,  punkt slut! 

Så varför kan man ej då fika i Norge?  

Dem har väl de senaste åren försökt skapa detta "café livet" i Oslo framför allt men det kan inte jämföras med Sverige. Alla affärer har stängt på söndagar så det är inga som är ute på söndagsshopping,  det är dyrt (!!!), de saknar gott kaffe,  de har ej samma typ av käk som här (kesomacka,  brie-salami macka m.m) samt en massa andra sorters fikabröd (ordet fikabröd finns ej i Norge!). 

När man har tillgång till detta dagligen är det inget man tänker mycket på MEN om man lämnar Sverige (som i mitt fall) så SAKNAR MAN ALLA FIK!! 

Det diskutera nu i Norge om de ska ha söndagsöppet (vilket jag hoppas på) och då kanske det om 10 år finns denna kulturen även i Norge (det är ungefär så länge efter Sverige de är ibland på vissa saker).  

Så,  Norge,  förlåt för detta inlägg,  men det är ett konstaterade jag gjort och inget angrepp. Norge är bra på massor... och jag älskar Oslo (speciell Grönland av många olika skäl) men att fika får jag passa på att göra när jag är hemma i Göteborg och hälsar på! 

Jag är på FIKA TURNÉ och ska efter detta inlägg ut och fika igen!!  

Puss och kram från en nöjd Göteborgare

/Lise  

Anne-Charlotte och jag

Anne-Charlotte och jag

Caroline och jag

Caroline och jag

På ett fik

På ett fik

På ett fik

På ett fik

Jessica och jag.... Nyss fikat klart.. 

Jessica och jag.... Nyss fikat klart.. 

Så tills nästa gång vi ses..... Kommer jag sakna alla Göteborgs fik!